e-Filing LHDN

Setiap tahun, bulan April merupakan bulan paling sibuk untuk pembayar-pembayar cukai di Malaysia, penulis juga tidak terkecuali daripada menunaikan tanggungjawab kepada negara tercinta. Hari ini, 29hb April merupakan hari kedua terakhir untuk membayar cukai pendapatan. Cukai pendapatan boleh dibuat secara manual atau secara e-Filing. Penulis mengambil kesempatan pagi ini untuk membayar cukai pendapatan di LHDN Jalan Duta. Alhamdulillah, telah selamat menunaikan tanggungjawab kepada negara. Kepada yang belum, anda masih berkesempatan kerana LHDN dibuka sehingga pukul 10.00malam sehingga tarikh tutup pada 30hb April 2009.
Suasana di Kaunter penyerahan dokumen & pertanyaan.

Suasana di ruangan e-Filing.

Suasana di ruangan e-Filing.

p/s: Tidak salah sekiranya anda men’declare‘ pendapatan anda, walaupun anda tidak lagi layak untuk membayar cukai pendapatan. Huhu cukai lagi, PCB lagi…

e-Filing: https://e.hasil.gov.my/

This entry was posted in macam-macam. Bookmark the permalink.

10 Responses to e-Filing LHDN

  1. irbakti says:

    Tu la, last minute br nk g declare… kan ramai org…

  2. irbakti says:

    Tu la, last minute br nk g declare… kan ramai org…

  3. aku tak kena cukai, lalala rm20++ hehh bleh la beli burger kat bawah ni weh. tgk ko bayar cukai terus bos blnja beger.huhu

  4. aku tak kena cukai, lalala rm20++ hehh bleh la beli burger kat bawah ni weh. tgk ko bayar cukai terus bos blnja beger.huhu

  5. hanis says:

    apa itew LHDN..
    hakhakhak…
    ke purak2 tak tau nih… gagagag

  6. hanis says:

    apa itew LHDN..hakhakhak…ke purak2 tak tau nih… gagagag

  7. gagaga..ko lah raayat yg bertinggungjawab sekali.. tahaniahh

  8. gagaga..ko lah raayat yg bertinggungjawab sekali.. tahaniahh

  9. de_are_na says:

    hahaha…saya dapat refund..awal2 lagik da submit e-filing…hahaha…seribu lebey lak tu refund….hahaha tak sabar…bila nak masyukk!!!

  10. de_are_na says:

    hahaha…saya dapat refund..awal2 lagik da submit e-filing…hahaha…seribu lebey lak tu refund….hahaha tak sabar…bila nak masyukk!!!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s