Misi Menyelamat Bumi


Gambar Hiasan – Ihsan dari Officemates
Lagi satu raksasa mahkluk asing di kesan mendarat di Kuala Terengganu, dan lebih spesifik lagi di Stadium Sultan Mizan, Gong Badak. Raksasa ini kelihatan berkerjasama dengan raksasa Alien Baltan ingin memusnahkan stadium tersebut. Kerosakan dilaporkan melebihi lima puluh peratus. Laporan mengatakan bumbung stadium yang tidak mempunyai sijil layak menduduki bangunan menyebabkan semua raksasa tertarik untuk memusnahkan bangunan ini. Apakah bangunan-bangunan lain akan menerima nasib yang sedemikian?
Penyelamat Planet Bumi diterbangkan khas dari Jepun iaitu Ultraman. Kelihatan Ultraman telah tiba pada pagi ini untuk melawan serangan raksasa di Kuala Terengganu. Orang ramai juga tidak ketinggalan untuk keluar beramai-ramai mengerumuni stadium untuk melihat sendiri Ultraman dan raksasa berlawan di depan mata mereka sendiri tanpa menghiraukan keselamatan mereka sendiri. Ini kemungkinan mereka selalu menonton cerita Ultraman di TV, dan setiap pengakhiran babak Ultraman akan menembak cahaya laser untuk membunuh dan meletupkan raksasa berkenaan. Apa pun marilah kita bersama-sama berharap kesudahan yang baik untuk cerita ini.
Untuk berita selanjutnya, sila tengok Buletin Utama, di TV3 dan akhbar-akhbar yang sewaktu dengannya.
This entry was posted in macam-macam. Bookmark the permalink.

10 Responses to Misi Menyelamat Bumi

  1. sparkystar says:

    pg tadi br smpai ke,check in kat mane dorg..hehehe

  2. sparkystar says:

    pg tadi br smpai ke,check in kat mane dorg..hehehe

  3. huhuh…mcm tak sabor nk tawu kesudahan kisahnye.. ko pepandaiiii jer. ogeh haku nantikan episod seterosnye! zasssssss

  4. huhuh…mcm tak sabor nk tawu kesudahan kisahnye.. ko pepandaiiii jer. ogeh haku nantikan episod seterosnye! zasssssss

  5. yong ana says:

    Tun Mamat,
    Aku tau ending cite ni..

    tit..tit..tit..tit.. ada lampu merah kat badan ultraman tu kan? heheh

    Tu tandanya ultraman pun kalah.. huahuha..

  6. catz_mafia says:

    Tun Mamat,Aku tau ending cite ni..tit..tit..tit..tit.. ada lampu merah kat badan ultraman tu kan? hehehTu tandanya ultraman pun kalah.. huahuha..

  7. Are'Ja_(",) says:

    uikksss incik MK..penonton2nya pom saya tahu…ramai Ultramen…hehehee…

    sila ambil Tag anda di Blog saya..

  8. Are'Ja_(",) says:

    uikksss incik MK..penonton2nya pom saya tahu…ramai Ultramen…hehehee…sila ambil Tag anda di Blog saya..

  9. mat yus says:

    MK kesan runtuhan buleh tgk kt sini http://www.youtube.com/watch?v=awIu-oHIpW4 clear lagi visual luar n dlm pun ada tq….

  10. mat yus says:

    MK kesan runtuhan buleh tgk kt sini http://www.youtube.com/watch?v=awIu-oHIpW4 clear lagi visual luar n dlm pun ada tq….

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s