Misi Ganu – Nasi Dagang dan Sata @ Satar

Kami sempat singgah untuk sarapan pagi di gerai ini yang terletak di Bukit Besar. Katanya Nasi Dagang di sini juga sangat sedap.

Nasi Dagang dalam Daun Pisang.

Nampak gayanya, satu tidak mencukupi bagi penulis.

Yang ini pula satar/sata yang terkenal di Kemaman.

Ini adalah penutup siri Misi Ganu, nantikan siri-siri baru jalan-jalan cari makanan pada masa akan datang.

http://www.mkstreet.com/

This entry was posted in jalan-jalan, makan-makan, terengganu. Bookmark the permalink.

16 Responses to Misi Ganu – Nasi Dagang dan Sata @ Satar

  1. a kl citizen says:

    teringin makan nasi dagang la pulak malam2 buta ni…

  2. a kl citizen says:

    teringin makan nasi dagang la pulak malam2 buta ni…

  3. Are'Ja_(",) says:

    huhu..pandai pun cari.gerai breakfirst kat bukit besar ni..selalu jerk wat jd jalan jem pepagi tau..huhu..bukan setakat nasi dagang..sgala nasi, air n all breakfirst yg ada kat situ memang sedap…
    Klu da tau satar kat Kemaman pemes..so singgah lar slalu then jgn lupe ole2 untuk org K.Trg..hehe
    k have a nice day MK

  4. Are'Ja_(",) says:

    huhu..pandai pun cari.gerai breakfirst kat bukit besar ni..selalu jerk wat jd jalan jem pepagi tau..huhu..bukan setakat nasi dagang..sgala nasi, air n all breakfirst yg ada kat situ memang sedap…Klu da tau satar kat Kemaman pemes..so singgah lar slalu then jgn lupe ole2 untuk org K.Trg..hehek have a nice day MK

  5. yong ana says:

    Tun,
    Nasi dagang kat makcik yang famous tu ko gi tak? (kes kari kepala ikan dia yang mahal giler tu..dgr kata sedap..)

    Kalau aku, sebungkus nasi tu sah tak cukup..hehe

  6. catz_mafia says:

    Tun,Nasi dagang kat makcik yang famous tu ko gi tak? (kes kari kepala ikan dia yang mahal giler tu..dgr kata sedap..)Kalau aku, sebungkus nasi tu sah tak cukup..hehe

  7. kl citizen,
    erm.. g la cari nasi dagang..

    aja,
    erm.. tau kedai ni.. dulu pernah pergi…

    catz_mafia,
    oic.. kedai tu kat chendering… pernah pergi dulu. xla sedap mana.. tp ramai org…

  8. kl citizen,erm.. g la cari nasi dagang..aja,erm.. tau kedai ni.. dulu pernah pergi…catz_mafia,oic.. kedai tu kat chendering… pernah pergi dulu. xla sedap mana.. tp ramai org…

  9. Dv says:

    Salam, boleh saya dapatkan GPS koordinat utk warung di atas. Didahului dengan ucapan t/kasih.

  10. Dv says:

    Salam, boleh saya dapatkan GPS koordinat utk warung di atas. Didahului dengan ucapan t/kasih.

  11. hi DV, bila saya ke terengganu lagi, saya akan update dgn GPS pada masa akan datang.thanks

  12. hi DV, bila saya ke terengganu lagi, saya akan update dgn GPS pada masa akan datang.thanks

  13. Dv says:

    Hi Tun, warung kat Bukit Besar tu, nama dia Warung Kak Jah ke?

  14. Dv says:

    Hi Tun, warung kat Bukit Besar tu, nama dia Warung Kak Jah ke?

  15. Dv, tidak pasti nama kedai tersebut.

  16. Dv, tidak pasti nama kedai tersebut.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s